Халфът на Барселона Педри сподели, че предпочита философията на игра на каталунците пред тази на други тимове, които поставят победата на всяка цена дори ако се налага да не играят красив футбол.

Испанецът разкри каква е тактиката на Шави Ернандес и какво изисква треньорът от своите играчи на терена.

„Ще се опитвам да играя моята игра, без значение в кой отбор съм. Вярно е, че ще ми е по-трудно на друго място. Някои клубове са доволни от победите, без значение как ги постигат. Барселона иска да печели, но като играе с топката, създава положения, има идеи. Харесвам повече този футбол“, заяви Педри, цитиран от Marca.

„Шави има много ясен модел. Той много ясно знае какво всеки един от нас трябва да прави. Вътрешните полузащитници трябва да са между линиите и да придвижват топката от единия край на игрището до другия. Все неща, които той правеше в Барселона. Беше фантастично да го наблюдаваш. От крайните иска да са с лице към противниковата врата и да не напускат позицията си, защото загубят ли топката, не могат да пресират“.

„Напоследък има обръщане към футболистите, които тичат повече, отколкото към техничните, които разбират играта. Футболът става по-роботизиран, въпреки че има някои, които нарушават правилата. Аз продължавам да играя, така че да се наслаждавам. Това е най-доброто, което един футболист може да направи. Ако се наслаждаваш, играеш много по-добре“, смята Педри.

„Обичам да играя, но почивката е нужна. Сезон 2020/21 беше лудост за мен. Сякаш всеки мач отиваше в продължения. Всеки път като се случваше си мислех: „Не може да бъде“. Мина толкова бързо, но в края му бях изключително изморен“, каза още футболистът на Барса.

Барселона намери пари, за да купи Левандовски

Левандовски отказа на Челси, иска в Барселона

Байерн отхвърли втората оферта на Барселона за Левандовски

Левандовски: Нещо умря в мен, имам нужда от нови емоции

Левандовски не иска да започва подготовка с Байерн

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS