От ЦСКА съобщиха, че един от най-перспективните български треньори – Александър Гицов, се присъединява към щаба на Нестор Ел Маестро. Младият специалист пристига на „Българска Армия“ по покана на новия наставник на „армейците“.

Ел Маестро замени на поста старши треньор Саша Илич и ще направи повторен дебют начело на „червените“ срещу Сепси в четвъртък.

Ето какво написаха от ЦСКА:

Един от най-перспективните български треньори – Александър Гицов, се присъедини към треньорския щаб на ЦСКА. Младият специалист е последният помощник на Нестор Ел Маестро и влиза в екипа лично по негова покана. Двамата се познават от престоя на старши-треньора в Щурм Грац. Именно под ръководството на Ел Маестро Гицов завършва eдна от своите специализации, а от днес в тандем ще работят за успехите на ЦСКА.

Кой е Александър Гицов?

Роден в София през не толкова далечната 1987 г. и израснал в Красна поляна, футболният път на Гицов започва във Виена. Макар отпътувал с идеята да се реализира в спортния мениджмънт, младият специалист открива страст, която му се отдава и която в последствие превръща в професия – треньорството. Гицов извървява всички стъпки на развитие – започва като треньор в академията на Пост ШФ (Виена). Жъне успех след успех, докато ръководството на клуба не му се доверява изцяло и не го издига до шеф на школата. След това е забелязан от втородизионния Флоридсдорфер АК, където първоначално е помощник, а след това става и най-младия старши-треньор в Австрия. Стремежът му за развитие и желанието му да изповядва принципите на съвременния футбол го карат да запише и завърши множество специализации и стажове, включително притежава диплома за Футболен анализ от Birkbeck, University of London. Изследва в детайл работата в академиите на Еспаньол и Манчестър Сити. Притежава УЕФА А лиценз за треньор.

Абсолютно уверени сме, че със своите знания и мотивация Александър Гицов ще бъде чудесно попълнение в треньорския щаб и ще допринесе за развитието на отбора ни!

Успех, Александър!“

Стойко Сакалиев с прекрасна новина за дъщеря си преди мача със Сепси

Вратарят на Сепси за „Българска армия“: Старо, мухлясало, като през комунизма

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS