Членът на щаба на Димитър Бербатов Петър Величков коментира говори за изключването на клубовете от системата на БФС и какво ще се случи с тези клубове занапред.

„95 клуба са изключени първият път заради участието си в първия Конгрес. Продължаването на чистката идва със заседание на Изпълкома на 23 май, на което са изключени още 41 клуба“, каза той по време на пресконференция на Бербатов.

Величков цитира думи на Борислав Михайлов: „Точните думи на Борислав Михайлов от Изпълкома са: „Колеги, предложени са 41 клуба за изключване поради неплащане на членски внос, поради неучастие в първенствата и турнирите повече от една година Има ли против – две секунди пауза, няма, приема се“.

„Ясно е според мен за какво става въпрос. Делата трябва да бъдат протакани, колкото се може повече време. Докато делата текат, те изключват клубове. Имаме информация със списък на още 100 клуба за изключване. Това прави футболният съюз. Министерството на спорта получава протокол от този Изпълком“, обясни Величков.

Той каза, че от министерството на спорта са обещали проверка по случая: „Дори не бяха казани имената на клубовете. Този път дори имената на изключените клубове не бяха споменати. Това писмо е получено от Министерството на спорта и те биват изключени. Има напълно изрядни клубове. Министърът на спорта обеща да направи проверка, защото като лицензодател има право на пълната информация. Ще даде кратък срок, за да му бъдат предоставени всички документи“.

„Там е написано системно нарушаване. Това е процедура, която върви със съответните документи. Тези клубове поименно все още стоят в базата на БФС като редовни членове.  Изпълкомът е дал сляпо изключването на 41 клуба, повече от 20 клуба вече са се свързали с нас. Министърът каза, че ще им даде срок от няколко дни, за да не им даде възможност да правят някакви стъкмистики. По отношение на тези 41 клуба, Изпълкома може да си върне решението назад“, допълни Величко.

Той каза още: „Михайлов събира новия Изпълком, който ако трябва да бъдем коректни, за вътрешни проблеми той му върши работа. Няма как старият Изпълком да върне тези клубове. Този Изпълком, който ги е извадил на сляпо, трябва да си поправи грешката, за тези, клубове, които са изрядни“.

„По отношение на Конгреса искам да кажа, че свикването на нов изборен Конгрес обезсилва делата, които се водят в момента. Това е пътят, за да бъдат приключени тези дела. Обратно на това, те твърдят, че Конгрес няма да свикат и бавят делата във времето“, завърши Петър Величков.

Бербатов: БФС налага диктатура, призовавам министерството на спорта да вземе отношение

Бербатов за Нургюл Салимова: Това е пример за решителност, за инат по правилния начин да се развиваш

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS