Петър Величков: Проф. Изов ли е аватарът на Борислав Михайлов?

Ексклузивно
Иво Стефанов Иво Стефанов

Петър Величков, член на екипа на кандидата за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов, даде интервю за Дарик радио и dsport, в което направи предположение, че бившият ректор на Националната спортна академия Николай Изов е „аватарът“ на Борислав Михайлов за следващ ръководител на БФС.

„Действията на тези хора са непредвидими, но на практика условията са такива, че това нещо ще бъде нещо повече от харакири за тях да отменят Конгрес, който те са свикали след оставката на Михайлов. Мотивацията за такъв сценарий ще бъде това, че ръководството на БФС търси вариант за човек, на когото да дадат цялата административна подкрепа с присъщи за тях прийоми – заплахи, принуда, да посочат те определен кандидат, на този етап разполагаме информация с кого говорят, но от никой не са получили съгласие, защото явно никой не иска да се идентифицира с тях и да им се върже на акъла, дано Михайлов не оплете сериозни хора в мрежите си“, каза още Величков.

„Изпълкомът си има дневен ред, той е изцяло свързан с организацията и провеждането на Конгреса, не бива да се очакват чудеса. В момента на дневен ред е дали ще намерят подходящ кандидат, който да изправят и да бъде употребен за техните нужди. Това е дневният ред на Михайлов. Много се надявам политиците да работят своето място в българския футбол и на практика да влязат в българския футбол през правилната врата, а именно когато новият президент влезе в длъжност, тогава да имат своите отговорности“, сподели още човекът на Бербатов.

„Всички ги чуваме тези неща за Красен Кралев, завъртат се и други имена, няма да издам някаква тайна, но вчера в БФС е бил професор Изов. Виждате какви хора те търсят, които Михайлов ще иска да употреби да застанат срещу Бербатов и другите кандидати. Сами разбирате, бившият ректор на НСА е видян в Бояна следобяд, а президентът на БФС е на Конгрес на УЕФА. Явно търсят контакт с такива хора“, разкри Величков.

„Ако такива хора, някой от тях се върже на акъла на Михайлов, ще бъде жалко, да не кажа направо срамно. Самият факт, че се случват тези подмолни срещи само месец преди конгреса, значи нещо. Не знам на такъв човек как няма да му е неудобно. Ако такъв човек застане да бъде употребен, какво ще означава, това пробужда веднага съмнения дали не е попаднал по политическа линия. Такива хора правят срещу с Михайлов, за какво говорят, те си знаят, нека излязат да го опровергаят, защото вчера е бил там“, завърши Петър Величков.

Официално: Търговският регистър вписа Конгреса на 15 март

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ