Треньорът на Милан Стефано Пиоли си припомни паметните моменти от престоя си в Милан, който на 9 октомври бе закръглен на точо 3 години. В това време той вдигна отбора и през миналия сезон донесе титлата на „росонерите“, като към момента през сезона Милан е на 5-о място в Серия А.

„На 9 октомври отпразнувах три години в Милан - години, пълни с емоции в един велик клуб. Три години, в които направихме едно невероятно пътуване заедно с играчите, постоянно се развивахме“, припомни си Пиоли.

„Винаги съм бил уверен и позитивно настроен. Клубът ми осигури отбор с голям потенциал и много талант. Когато комбинираш тези характеристики с воля и желание за развитие, можеш да се целиш високо. Ние сме Милан, трябваше да се опитаме да спечелим нещо и успяхме миналия сезон, което ни дава огромно удовлетворение“, заяви специалистът относно нагласата си при работата си в клуба.

„Спечелването на Скудетото от толкова млад състав беше важно. Даде ни повече яснота за качествата ни и начина ни на игра. След това станахме дразнител за съперниците ни, всеки иска да ни победи. Затова трябва да продължим да мислим за това как да повишим нивото си, ако искаме отново да се борим за титлата“, каза доволният Пиоли.

Той коментира и развитието на сезона до този момент: „Балансът в първенството щеше да е много позитивен, ако не бяхме загубили от Наполи. Мисля, че с начина, по който играхме, заслужавахме повече. На нашето ниво детайлите могат да направят разликата. Допускаме прекалено много голове“.

„Това е странен сезон поради датите. Никога не сме играли толкова много през август, септември и октомври. Сега мислим какво ще правим в този период и как ще се справим с дългата пауза, особено за тези, които няма да ходят на Световното първенство. Вече имаме програма за тези, които ще останат в Милано, но най-големите неизвестни са свързани с играчите ни, които ще отидат в Катар. За тях ще трябва да направим индивидуални програми в зависимост от това кога и в какво състояние се върнат. Ще трябва да преценим кога да им даваме почивка и кога да играят. Това ще бъде най-деликатната и важна ситуация, с която да се справяме“, завърши Стефано Пиоли.

Милан подписа сътрудничество с Ню Йорк Янкис

Добри новини за Милан, ясно е кога ще се завърне Менян

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS