Пирин ще даде втори шанс на млади български играчи

dsport.bg

На 4-ти и 5-ти юни, ФК Пирин организира демонстративни мачове с участието на млади български футболисти между 18 и 22 годишна възраст, които играят организиран футбол, но нямат професионални договори.

Двубоите ще се проведат на стадион „Христо Ботев“ в Благоевград и имат за цел да дадат втори шанс на млади родни момчета, които поради една или друга причина не са успели да намерят реализация в професионалния футбол до момента.

„Нашата бъдеща стратегия е свързана с това да даваме път на млади български играчи, каквито без съмнение имаме в нашата школа и в първия отбор. Това е в ДНК-то на Пирин. Но в същото време никога не можеш да бъдеш сигурен, дали не си пропуснал някой талантлив футболист, който има желанието, качествата и характера да носи зелената фланелка на нашия отбор. Всеки заслужава втори шанс, още повече, когато става въпрос за млади хора, за млади футболисти. В МЛС и другите спортове в САЩ от години се правят подобни драфтове и резултатите са успешни. Подобни демонстративни мачове се провеждат постоянно и в Европа. За да намериш една находка, трябва да търсиш внимателно. Никога не знаеш откъде може да излезе нещо интересно“, заяви президентът на ФК Пирин Станислав Манолев по повод инициативата.

Желаещите да вземат участие в демонстративните мачове трябва да изпратят на емайл адрес trials@pirinfc.com кратко СV със следната информация: навършени години, място на раждане, настоящ клуб, предишен клуб или клубове, ръст, тегло, предпочитан пост, по-силен крак, телефон за връзка.

Одобрените участници ще бъдат получат повече информация за участието си в демонстративния мач по имейл или чрез обаждане по телефон.

Демонстративните мачове не са предназначени за състезатели от школата на ФК Пирин.

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube и TikTok!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още