Динамо Букурещ има желание да освободи Стелиано Филип и Пламен Илиев, но при едно условие, съобщава вестник fanatik.ro.

"Стелиано Филип и Пламен Илиев може да напуснат Динамо. Ръководството е готово да ги пусне, но ги моли да се откажат от голяма част от останалите суми", твърди още изданието. Ако и двамата са против подобна стъпка, то напускането им може да стане единствено с платен трансфер от отборите, които искат да ги вземат.

Стелиано Филип е на 27-години, започнал е кариерата си като ляво крило, но в момента играе като ляв бек.

Запитан по темата, изпълнителният директор Юлиус Мурешан разкри, че в момента има дискусии и има възможност те да напуснат отбора, но само ако се откажат от голяма част от оставащите пари. И докато Филип публично поиска помощ за прекратяване на тази ситуация, Илиев предпочете да мълчи, но и той не тренира с групата, водена от Флавиус Стойкан.

"Положението на Филип не се е променило. Той вече не иска да играе в Динамо. Илиев също не го иска. Много е трудно да ги пуснеш. Имат опит, избрани са по определени качества. Не можем просто да ги пуснем", казва Мурешан.

"Има неща, по които се работи, има преговори. Лично аз бих ги пуснал. Те не искат да останат, това е сигурно. Ще се откажат от малко пари и вероятно ще ги пуснем. Това е от последните два дни", каза главният изпълнителен директор пред сайта Digisport.

Въпреки желанието на двамата да напуснат, Динамо се похвали с три нови попълнения, макар единият сръбски нападател да не е играл в последните месеци.

Вчера тимът игра контролна среща с третодивизионния Попещи Леордени, която загуби с 1:2. Макар и да бяха пуснати в игра доста от младите играчи, ситуацията в Динамо буди притеснение предвид целта да се измъкнат от предпоследното 15-о място.

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS