Въпреки че дълго време не беше ясно кога ще започне държавното първенство по футзал,  отборът на Черно море Мания стартира своята подготовка още в края на месец Септември. Групата наброява 20 играчи, сред които доста нови и млади. В отбора се завърна Пламен Стойков, който игра за шампиона Варна Сити. Освен състезател на Черно море Мания, той ще бъде и ръководител на клуба.
 "Реших, че Черно море Мания е моят отбор и тук трябва да развия виждането си за спортен клуб. Георги Карагеоргиев е старши треньор на отбора. В тима са още Тодор Тошев, Станислав Иванов, Дима Желчук, Ивелин Кузманов. Тук са Драгомир Младенов, Валентин Василев, Стоил Георгиев , Петър Петров, Петър Радев, които и преди играха тук", сподели в интервю за Дарик радио и dsport Пламен Стойков.

Запитан защо отборите във Варна са само 3 и какъв ще е форматът на първенството, той отвърна:
"Това е въпрос, който е хубаво да се отнесе към зонален съвет-Варна.  Бавно , но системно футзалът във Варна се убива година след година. За съжаление това е резултатът. В момента отборите във Варна дори са два и половина, защото доколкото чувам, Черно море не е се е събрал още да започне тренировки.Градското първенство започва на 26-и януари. 8 мача ще има всеки един отбор. Това трябва да приключи до края на март месец, когато ще бъде лагерът на националния отбор. След това ще започне финалната фаза, в която ще играем с другите отбори от другите градове".
Какви ще са целите на Черно море Мания и кой е основният фаворит за титлата, можете да чуете в приложения звуков файл.  
 

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS