Планът в Англия: Рестарт на сезона в началото на юни

| Световен футбол

Клубовете от Висшата лига решиха, че искат да завършат сезона и да не го прекратяват, както направиха във Франция. Това стана ясно след видеоконференцията, която бе организирана, за да се реши бъдещето на сезона на Острова.

В Англия искат да рестартират сезона в началото на юни, за да може той да завърши до 31 юли, а август да е свободен за европейските клубни турнири. 

В изявление английската лига повтори, че ще възобнови тренировките и първенството, когато бъде позволено от правителството, здравните власти и след консултации с играчите и треньорите.

По време на срещата, която продължи повече от четири часа, английските клубове са обсъдили възможността да използват определени стадиони за изиграването на останалите 92 мача от шампионата. Според английската преса не всички са съгласни с тази мярка.

Клубовете ще проведат нова среща следващия петък с цел да продължат да предприемат стъпки за одобряване на плана за рестартиране.

В Португалия обмислят да рестартират футбола в края на май

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още