Платини още негодува от ВАР

dsport.bg

Бившият президент на УЕФА Мишел Платини отново негодува срещу ВАР. Французинът пак обяви, че това е начинът да се решават спорните моменти в мачовете. 

"Още от самото начало казах, че съм против въвеждането на технологиите във футбола, особено, когато се използват по този начин. Футболът не може да бъде рефериран чрез видео. Телевизията изкривява гледната точка на отделните инциденти", заяви Платини.

"Футболът е контактен спорт с много сблъсъци, които, разгледани през филтъра на телевизията, могат да доведат до неприемливи интерпретации. Дали има фаул трябва да бъде видяно и преценено в реално време", смята още Платини.

"ВАР убива радостта от гола. Понякога се налага играчите да празнуват с пет минути закъснение, а понякога дори по два пъти. За да бъде играта по-честна, не е нужно наличието на ВАР, а на по-добри съдии. Оплакванията от технологиите не са само в Италия, но и в Англия, Испания и Германия", допълни Платини.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още