Плейофи определят шампиона в Италия?

| Италия

Президентът на Италианската футболна федерация Габриеле Гравина не изключи варианта сезонът в Серия А да се реши с решителни плейофи.

Той говори пред Rai часове след като се срещна с ръководството на Серия А и обсъди противоречивия здравен протокол, който трябва да се следва при възобновяването на футбола в страната.

В Италия поискаха промени в протокола за безопасност

„Има една основна трудност – невъзможността да се осигурят съоръжения за настаняване на играчите за почивка. Следователно Спадафора и Сперанса трябва да потърсят някаква промяна в протокола, която да превърне индивидуалното обучение в отборно. Оставаме загрижени по въпроса за един положителен тест, който може да карантинира целия отбор“, заяви Гравина.

„Това е въпрос, с който се сблъскваме не само с решителност, но и с внимание, така че да избегнем стреса, който носи напрежение и възпира възобновяването на сезона“, добавя президентът на Италианската футболна федерация.

Мачовете от Серия А трябва да стартират на 13 юни. Не е ясно дали всички оставащи кръгове ще се проведат. Поради тази причина Гравина не отписва варианта за плейофи.

„Идеята за плейофи не е зачеркната. Трябва да сме готови за всеки възможен изход. Има възможност Серия А да се възобнови на 13 юни с натоварен график. Въпреки това, трябва да сме готови на всичко, поради което разглеждаме различни варианти, един от които - плейофи“, призна Гравина.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още