По 5 смени в мачовете от Премиършип?

| Англия

Клубовете от Премиършип може да използват до пет смени в мачовете си до края на сезона.

Според The Sun от лигата обмислят въвеждането на временно правило за повече смени с оглед на многото мачове в кратък период, които отборите ще трябва да изиграят и липсата на голяма подготовка преди това, което може да доведе до повече контузии.

Всъщност предложението идва първоначално от ФИФА като част от идеите на световната централа за мерки, при които футболът да бъде подновен.

В Англия 20-те клуба ще са тези, които да решат, дали да въведат петте смени, а подобна мярка може да бъде приета и от други първенства.

Интересното е, че въвеждане на пет смени не би трябвало да увеличи продължителността на мачовете, защото мениджърите ще имат право на три прозореца по време на мача, в които да ги осъществяват – тоест повечето смени ще бъдат правени накуп.

Британското правителство призова Премиършип да изготви план за подновяване

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още