Британското правителство призова Премиършип да изготви план за подновяване

| Англия

Британското правителство желае горещо сезонът в Премиършип да се поднови като премиерът Борис Джонсън и неговите колеги се надяват такъв ход да повдигне морала на населението в тежките времена на коронавирус.

Висшата лига бе спряна на 13 март, но плановете са сезонът да се доиграе в пълната си цялост с мачове при закрити врата.

Смята се, че в последните дни правителството е променило вижданията си по въпроса и сега дори ще опита да подпомогне рестарта на големите спортни събития.

Затова шефовете на Премиършип са стартирали „План Рестарт“, според който мачовете могат да се подновят на 8 юни на „одобрени неутрални терени“.

Клубовете желаят да домакинстват на стадионите си, но може да бъдат убедени да играят на клубните си бази или на неутрални терени. Планът „позволява триседмична предсезонна подготовка, в която играчите ще тренират в занимания с пълен контакт“.

Една от идеите е футболистите да бъдат изолирани в определени хотели за до 6 седмици, в които мачовете да бъдат изиграни.

В понеделник Арсенал ще се превърне в първия отбор, който да поднови тренировки на своята база при съответните мерки за социална дистанция, а в следващите дни „топчиите“ трябва да бъдат последвани и от други отбори.

Борис Джонсън запознат с плана за подновяване на Премиършип

След добрите новини от правителството: Серия А се готви за старт на 2 юни

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още