След добрите новини от правителството: Серия А се готви за старт на 2 юни

| Италия

Италианската Серия планира завръщане към мачовете на 2 юни. Това изглежда най-вероятната дата за подновяване на шампионата, след като в неделя премиерът Джузепе Конте обяви, че извънредното положение ще бъде свалено на 4 май и постепенно страната ще започне облекчаване на мерките.

Очаква се именно от 4 май да стартират индивидуални тренировки на футболистите, а на 18 май да започнат и отборните.

А ако облекчаването на мерките не доведе до драстично увеличение на случаите на коронавирус, то на 2 юни би трябвало при съответните мерки футболът да се поднови.

„Всички вие показахме сила, кураж, чувство за отговорност и общност. Сега за всички започва фаза с живеене с вируса и трябва да сме внимателно в тази фаза две, защото има риск случаите да се увеличат в някои райони“, заяви Конте, който предупреди, че социалната дистанция трябва да продължи дори между хора от едно семейство.

Страхотно решение на италианските клубове за използването на тестове за Covid-19 и ощетяването на населението

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още