Появи се нова кампания за футболни реформи в Англия

dsport.bg

На Острова тръгна нова кампания за промяна във футбола във Висшата лига. Сред инициаторите е бившият капитан на националния тим и Манчестър Юнайтед Гари Невил.

Той настоява за създаването на независим орган, който да регулира футбола в страната. За тази цел беше представен “Манифест за промяна”, като заедно с Невил в работната група участват още бившият председател на Английската футболна асоциация Дейвид Бърнстейн, бившият изпълнителен директор на централата Дейвид Дейвис и предишния кмет на Манчестър Анди Бърнам.

Всички те са на мнение, че настоящата структура на футбола е неработеща. Според Невил вече е доказано, че парите не могат да бъдат разпределяни честно. Според манифеста действащият модел е изцяло сгрешен, като за примери се дават закриването на Бъри и попадането на Уигън под административно управление.  

Ето и някои от основните предложения, които представя манифеста:

Създаване на нов регулаторен орган на футбола, който да е незавивисим от настоящите структури

Определянето на нова схема за разпределяне на парите към по-широк кръг нуждаещи се

Изготвянето на нова и по-подробна система за лицензиране в професионалния футбол

Преразглеждане на причините, довели до финансов стрес в Английската футболна лига, включително спешни плащания и таван на заплатите

Прилагане на реформи във ФА, които да гарантират независимост и представителност на английския футбол в наши дни

Сътрудничество с фенските организации

Амбициозният проект на Ливърпул и Ман Юнайтед претърпя провал

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ