Почина легендарен шеф на НБА

dsport.bg

Бившият шеф на НБА Дейвид Стърн почина на 77-годишна възраст. Той бе в тежко състояние, след като през декември получи мозъчен кръвоизлив.

Стърн бе най-дълго задържалият се на поста комисионер на НБА като бе на позицията за 30 години до февруари 2014, когато се оттегли.

Именно той е с огромната заслуга да направи НБА глобален феномен и да увеличи многократко печалбите в лигата.

"Заради Дейвид НБА е наистина глобален бранд, което го прави не само най-великият спортен шеф на всички времена, но и един от най-влиятелните бизнес лидер на своето поколение", заяви неговият наследник на поста Адам Силвър. "Всеки член на семейството на НБА е бенефициент от визията, щедростта и вдъхновението на Дейвид."

Стърн пое НБА през февруари 1084 в момент, в който баскетболът имаше по-малко телевизионно излъчване и по-малко пари в сравнение с други традиционни американски спортове като бейзбола и американския футбол. Но с фокус върху велики имена като Майкъл Джордан Стърн направи НБА истинска империя. Седем нови отбора се присъединиха към лигата в тези три десетилетия като два бяха от Канада. Той създаде и женската НБА през 1997.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още