Португалската прокуратура разследва гражданството на Абрамович

dsport.bg

Португалската прокуратура започна разследване на процедурата по предоставяне на гражданство на собственика на Челси Роман Абрамович, съобщи Reuters.

Роденият в Русия милиардер получи португалско гражданство през април 2021 година въз основа на закон, предлагащ натурализация на потомци на сефарадски евреи, изгонени от Иберийския полуостров през средновековната епоха на инквизицията. Миналата седмица беше започнато вътрешно разследване от Института на нотариусите, който предоставя услуги за националност, след критики от някои активисти и политици, които считат, че законът трябва да бъде преразгледан, тъй като според тях се използва от олигарсите, за да се утвърдят в ЕС.

Министерството на правосъдието заяви, че разследването е стандартен процес. Сега прокуратурата е започнала свое собствено разследване, каза говорител пред агенция Reuters, добавяйки, че то се провежда от отдела за криминално разследване на Лисабон.

Роман Абрамович стана гражданин на Европейския съюз

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още