Френският атлет Вилфред Хапио бе нападнат само 20 минути преди старта на държавното първенство по лека атлетика на Франция. Той е пребит, а свидетели твърдят, че е кашлял кръв. Въпреки това обаче Хапио стартира и не само това, а и печели бягането на 400 метра с препятствия с личен рекорд. Заради инцидента 23-годишният спортист тича с импровизирана превръзка на лицето.

В събота вечер в Кан неизвестен, тогава нападател, е нахлул на пистата и е нанесъл няколко удара в лицето на Хапио. Само намесата на треньорът му Оливие Валейс е спряла побоя.

Френското издание RMC Sport твърди, че атлетът е повръщал кръв след инцидента.

Организаторите на състезанието обаче позволяват на Хапио да стартира и той завършва бягането на първо място с 48,58 (негов личен рекорд).

“Не искам да се спирам на този инцидент. Ще го оставим на компетентните хора. Физически всичко е наред“, казва Хапио след бягането.

„По време на загрявката някой скочи и го удари. Мъж дойде от нищото и го попита дали наистина е той. След положителния отговор се хвърли върху него. Успях да го хвана. Беше 20 минути преди състезанието. В шок сме, момчето е арестувано, Вилфред е добре“, каза треньорът му.

Успехът гарантира участието на Хапио на световното първенство през юли в Орегон.

Меси спа до 6 следобед след партито за рождения си ден (СНИМКА)

Марсело трябваше да изгребва вода от терена, за да види сина си в игра (СНИМКА)

Марсело трябваше да изгребва вода от терена, за да види сина си в игра (СНИМКА)

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS