Прекратяват сезона в Русия?

| Световен футбол

Сезонът в руската Премиер лига почти сигурно ще бъде прекратен заради пандемията от коронавирус. Това обяви местният "Спорт-Експрес". Според информациите шефовете на Руския футболен съюз възнамеряват първенството да не бъде доиграно, като за момента се обсъждат няколко варианта за действие. Окончателното решение ще бъде взето на 15 май, за когато е насрочен Изпълком на РФС.

Ако се стигне до прекратяване на шампионата, то лидерът Зенит Санкт Петербург ще бъде обявен за шампион. Вторият Локомотив Москва ще участва директно в Шампионска лига, докато Краснодар ще трябва да играе в квалификационните кръгове. В Лига Европа пък ще участва тимът на бившия капитан на националния тим Ивелин Попов Ростов. ЦСКА Москва и Динамо Москва ще играят в квалификационните кръгове.

И в Русия обявиха дата за подновяване на футбола

Последните два тима в класирането Криля Советов и Ахмат пък няма да изпаднат.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още