Премиършип след рестарта: Само 300 души на стадиона, онлайн пресконференции и VAR от разстояние

dsport.bg

Във вторник вечер ръководството на Премиършип е изпратило първата версия на разпоредбите за стадионите до клубовете от английския елит, които ще трябва да се съобразят с тях при подновяването на шампионата по-късно този месец.

Те са свързани най-вече с броя на хора, които ще имат право да присъстват на всеки двубой като той ще бъде около 300 души. Всеки отбор ще има право на 20 футболисти на място (17 в групата и трима изчакващи по спешност. Само 12 пък могат да бъдат част от треньорския и медицинския щаб. По трибуните ще има място и за 10 души от ръководството на всеки отбор.

Разрешиха контролите в Англия

Планът включва използването на VAR, но от отделни стаи в базата в Стокли Парк. Пресконференциите преди и след мачовете пък ще бъдат онлайн.

Важна част от минимизирането на броя хора на стадиона е свързано и с журналистите. Телевизията, предаваща двубоя, ще има право на 98 души на стадиона и 75 извън него. По принцип бройката е още по-голяма.

Максимум 25 пишещи журналисти и 15 радио коментатори ще могат да заемат своите места, но по четирите от тях ще бъдат от медийния екип на всеки от клубовете. 23 служители на Премиършип и 15 международни коментатори ще допълнат медийната бройка.

Освен това ще има четирима допинг ченгета плюс до 6 съперникови скаути – по един от следващите три съперници на двата играещи отбора.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ