Премиерът на Великобритания Борис Джонсън направи любопитен коментар относно бившия президент на БФС Борислав Михайлов, който подаде оставка през миналата седмица. 

Джонсън бе попитан от депутатката от Лейбъристите Катрин Уест относно проявите на расизъм по време на мача за Купата на Англия в Харингей през изминалия уикенд. 

„Ще поздравя мениджърът Том Лоизу за решението да изведе играчите си от терена. Това е много смело решение. Може ли премиерът да обясни защо в момента правителството поощрява проявите на расизъм“, попита тя. 

Депутатите от Торите реагираха с гняв на нейния коментар и няколко от тях крещяха: „какво да кажем за антисемитизма“ във връзката с кризата в самата Лейбъристка партия. 

„Със сигурност смятам, че расизмът във футбола е крайно отвратителен и трябва да бъде изкореняван при всяка възможност“, сподели Джонсън. 

"Тя (б. р. Катрин Уест) може да е видяла какво се случи в България. Очарован съм да кажа, че главата на българската футболна асоциация беше уволнен от поста си като резултат от това, което се случи на този мач", добави премиерът на Великобритания. 

„Ние със сигурност ще се погрижим да изкореним расизма от всякакъв вид, където и да се  проявява в това общество и каквато ще форма да приема", каза още Борис Джонсън.

Борисов след скандала: Отношенията ни с Великобритания са приятелски

UEFA пред dsport: Наказанията за БФС след расизма може да излязат до месец

УЕФА наказва България по четири точки след мача с Англия

Британските депутати призоваха УЕФА за строги действия след расизма в София

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS