В момента UEFA работи върху избиране на ден и място за Дисциплинарната комисия, която трябва да реши какви наказания ще изтърпи БФС след расистките проблеми по време на евроквалификацията България – Англия. Това заяви специално за dsport.bg представител от пресцентъра на европейската футболна централа.

„По принцип Дисциплинарната комисия на UEFA заседава веднъж месечно, но това не означава, че следващата среща задължително ще бъде след по-малко от 30 дни. Не мога да коментирам абсолютно нищо относно расистките скандали на мача България – Англия. Ако се интересувате за наказанията, които може да бъдат наложени на БФС, проверете дисциплинарния кодекс, публикуван на сайта ни“, каза представителят на UEFA пред dsport.bg.

Това означава, че най-вероятно след по-малко от месец Дисципът на UEFA ще заседава и съответно ще реши присъдата за България. Припомняме, че европейската футболна централа официално обяви, че ще накаже БФС по четири точки от своя правилник – за расистко поведение (възгласи и нацистки поздрави), хвърляне на обекти, неправилно поведение по време на химните и повторения на голям екран, които са забранени, но не разкри по какъв начин.

Румен Радев с остра атака към премиера по повод оставката на Михайлов

Кралев отвърна: Президентът Радев е некомпетентен

Задържаха четирима след расисткия скандал

FARE: В България хулиганите работят в клубовете като охрана

Български национал към Кейн за расизма: Искат нарочно да прекратят мача

Тайните агенти ще помагат на УЕФА за брутално наказание по България

Българският футбол рискува изхвърляне от турнирите на ФИФА

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS