Президентът на футзалния Черно море Мания разкри за скандално гласуване на последния конгрес на БФС

  На срещата с Бербатов имаше много "агенти на ФБР", твърди Мартин Балулов

Добри Атанасов Добри Атанасов

Бившият съдия и настоящ президент на футзалния Черно море Мания Мартин Балулов бе сред присъстващите на срещата с кандидата за президент на БФС Димитър Бербатов и екипа му на стадион "Тича" във Варна. В интервю за Дарик радио и dsport той сподели впечатленията си от нея и разкри любопитен факт от начина на гласуване на последния конгрес на БФС.

"Със сигурност е имало представители на клубове, които не са могли да дойдат на срещата с Бербатов във Варна поради ангажимент, или някакви други причини. По-интересното е, че имаше много, както аз ги наричам "агенти на ФБР", които бяха изпратени от моментното ръководство, за да могат да слушат, да си водят записки и след това да докладват кой е бил там и кой какво е говорил", каза Балулов.

Той разкри как се е гласувало на последния конгрес на БФС:

"Отиваш на конгреса, има 3 бюлетини - Боби Михайлов, Любо Пенев и трето лице, което даже никой не го помни кое е. Влизаш да гласуваш, пускаш едната бюлетина, след което на излизане и трябва да върнеш останалите две и да ги покажеш на "господарите си", за да се отчетеш:  "..аз не съм се отклонил, пуснал съм правилната бюлетина". Това е изключително демократично и в унисон с всякакви модерни разбирания. Влизаш с 3, връщаш 2". 

Запитан дали смята, че тази практика може да бъде променена на следващия конгрес, той отвърна: "Въпросът ми към Бербатов бе в тази посока на тази среща. Направи ми впечатление, че екипът му са компетентни хора, знаят за какво става въпрос и ще се постараят да не е така.  В крайна сметка всички се борим да има конгрес. Нека за този, който гласуват повече хора, да победи, но да има истинско гласуване. Да не е пак с "Ние сме ти пускали нередовни състезатели, даваме ти 3 топки, 6 фланелки, като набиеш съдията, затваряме си очите" и накрая като дойде конгреса на теб да ти е неудобно да гласуваш за някой друг, защото господарите ще ти се разсърдят. И те го проследяват чрез тази система с бюлетините. Борбата е да има конгрес и да се проведе по честен начин. От там нататък, ако 350 отбора гласуват за статуквото, живи и здрави! В крайна сметка всеки сам си заслужава съдбата", каза още Балулов, като заяви, че е току- що е изпратил разписан документ в подкрепа на искането за нов конгрес. 

На въпроса дали тази подписка ще доведе до търсения резултат, той отговори така: "Ще сравня ситуацията в момента с турското робство. Повечето хора са били с наведени глави, стоят си на топло и приемат поробителите да се гаврят с тях. Имало и луди глави, които са се борили, чети са правили, въстания са вдигали. Сега, като се погледне 200 години назад, се знае кой какъв е и кой е обявен за герой. Надявам се, че в случая има достатъчно смели българи, представители на футболни отбори, които да се преборят да имат шанс за промяна. Нека да съберем кураж, да имаме смелост и да поискаме да има конгрес".

Чуйте цялото интервю с Мартин Балулов в приложения звуков файл. 

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още