Президентът на Интер: Конте е топ треньор, но трябваше да намалим разходите

dsport.bg

Президентът на Интер Стивън Жанг обясни какво е довело до раздялата с Антонио Конте. Той сподели, че италианският специалист е топ треньор, но клубът е трябвало да намали разходите, което неминуемо ще се отрази на стратегията на трансферния пазар. Именно поради тази причина двете страни са решили да се разделят.

"От момента, в който поехме Интер, знаехме, че Конте ще е най-добрият треньор за нашия проект. Преди две години най-накрая успяхме да го доведем. Бях убеден и все още съм, че той носи победи. Това е причината да инвестираме толкова много в него и отбора".

"Миналото лято пандемията се отрази сериозно на приходите ни, но ние продължихме с него, концентрирани върху сезона и уверени, че можем да спечелим. Решението бе правилно, но сега сметката от пандемията е такава, че не можем да не разгледаме ситуацията и да погледнем към спестявания, които ще доведат до баланс в бъдещия ни бюджет".

"Трябва да намалим разходите и да контролираме риска. Това очевидно ще повлияе на стратегията ни на финансовия пазар. Различните ни виждания на ситуацията доведе до раздялата. Конте е топ треньор, но като президент трябва да мисля за стабилността на клуба", каза Жанг.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още