Президентът на испанската футболна лига Хавиер Тебас негодува срещу решението на съда в Мадрид, което задължава УЕФА да спре всякакви действия срещу клубовете-основатели на Суперлигата.

В петък Барселона, Реал Мадрид и Ювентус излязоха със съвместно изявление, в което обявиха че продължават да реализират плановете си около нова надпревара, в която да могат да участват само най-богатите европейски футболни клубове.

Именно Барселона, Реал и Ювентус продължават да се отказват от Суперлигата. Предстои трите гранда да пренесат съдебната битка и в Европейския съд в Люксембург, като се надяват да бъдат оставени на мира от УЕФА.

„Прочетох съвместното изявление, а не съдебната заповед. На първо място искам да кажа, че както всеки път, както при всяко дело, съдията в съда е един и същ както винаги. Най-малкото този човек издава едни и същи решения, да не говоря, че вероятно има и нещо повече. Ако този конкретен съдия вече е изяснил вижданията си по въпроса, той няма да промени решението си“, каза Тебас.

„Ако той щеше да смени линията си, това би било шега, нали? Като говорим за шеги, мисля, че има много такива, които се случват в този съд", добави той.

„Нека помислим за начина, по който излизат техните съвместни изявления. Те стават все по-благотворни за бъдещето. И никога няма да забравя думите на президента на Реал Мадрид Флорентино Перес, когато всичко това започна. Той обясни, че всички трябва да сме спокойни, защото те ще оправят всичко и ще има футболно щастие за всички“, каза още шефът на Ла Лига с лека доза сарказъм.

Отборите от Суперлигата спечелиха делото с УЕФА

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS