Президентът Тръмп посъветва Олимпийските игри да бъдат отложени с година

| Спорт

Президентът на САЩ Доналд Тръмп посъветва Олимпийските игри в Токио да бъдат отложени с една година заради разпространението на коронавируса.

„Бих предпочел отлагане, отколкото празни трибуни на каквито и да е състезания“, смята Тръмп. „Ако отложат Олимпиадата, нека се проведе догодина. Това е по-добрата алтернатива отколкото да е при закрити врата", допълва той.

Окончателното решение е в ръцете на Международния олимпийски комитет и то ще бъде взето до края на май или началото на юни.

По-рано през месеца Марк Адамс от МОК отговори на няколко въпроса относно статута на Олимпийските игри. Тогава той заяви, че Олимпиадата ще стартира по програма.

Церемонията по запалване на олимпийския огън без публика заради коронавируса

Отлагат Олимпиадата в Токио с 2 години?

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още