Плановете за пътуване на Нидерландия за полуфинала от Евро 2024 срещу Англия бяха променени, след като влакът на „лалетата“ за Дортмунд беше отменен, съобщиха от УЕФА.

Кейн: Крачка по крачка се приближаваме към нашата цел

Отборът на Роналд Куман трябваше да пътува с влак от лагера си във Волфсбург във вторник вечер, навреме за медийните си задължения преди мача на „Сигнал Идуна Парк“.

Вместо това нидерландците бяха информирани от „Deutsche Bahn“, които управляват германската железопътна мрежа, че пътуването им е било отменено, след като технически проблем на друг влак предизвика хаос по линията.

„Нидерландският отбор няма да пристигне в Дортмунд навреме днес, където е насрочен полуфиналът срещу Англия за утре вечер. Играчите и персоналът трябваше да пътуват от Волфсбург до Дортмунд с влак този следобед около 16:00 часа. Тази влакова услуга е отменена поради блокиране на маршрута“, се казва в изявление на KNVB.

От УЕФА написаха: „Поради прекъсването на пътуването на отбора на Нидерландия до Дортмунд, времето им на пристигане беше значително забавено и следователно няма да има пресконференция за мача“.

Някои съобщения в германските медии твърдят, че отборът вече е бил събран на перона на гарата във Волфсбург, когато футболистите са били информирани за отмяната на влака.

Саутгейт: Сякаш очакванията малко натежаха, но съм много щастлив с тези играчи

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS