Бившият играч на Торонто Раптърс Джонтей Портър ще бъде обвинен във федерално престъпление, свързано със скандала със залагания, който накара НБА да му наложи доживотно наказание, сочат съдебни документи.

Федералните прокурори в Бруклин са подали т.нар. информационен лист за престъпление във вторник. В документа не се посочва дата на съдебното заседание, нито обвинението или обвиненията, но се вижда, че случаят е свързан със съществуващо съдебно преследване на четирима мъже, обвинени в замисляне на схема за печелене на пари от съвети от играч за плановете му да напусне два мача предварително.

Колко пари ще получи Брони Джеймс в следващите 4 години?

Адвокатът на Портър, Джеф Йенсен, заяви миналия месец, че той е бил "над главата си поради пристрастяване към залагания", но се е лекувал и е сътрудничил на правоприлагащите органи.

Разследване на НБА установи през април, че Портър е уведомявал залагащите за здравословното си състояние и след това е заявявал, че е болен, за да излезе от поне един мач, създавайки печалби за всички, които са заложили той да не оправдае очакванията в даден двубой.

Портър е залагал и на мачове от НБА, в които не е играл, като веднъж е заложил срещу собствения си отбор.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS