Продадоха за по-малко от час билетите за първия драйв-ин футбол

След броени дни Дания ще бъде поредната европейска държава, която ще поднови своето футболно първенство, а с това своят дебют ще направи и „драйв-ин футболът“.

Тази любопитна идея е дело на лидера в шампионата Мидтиланд, откъдето още преди месец обявиха, че са измислили начин, по който феновете ще могат да подкрепят своите любимци отблизо във времената, в които присъствието по трибуните е невъзможно.

Драйв-ин футбол? Мидтиланд измисли уникално фенско преживяване за футбола без публика

При „драйв-ин футбола“ зрителите ще могат да гледат двубоите от комфорта на своите автомобили, паркирани около стадиона. Двубоите ще бъдат излъчвани на огромни екрани, а феновете ще могат да слушат и коментар чрез аудио уредбите в автомобила си.

Идеята придоби световна популярност, а изглежда самите привърженици на Мидтиланд също са я приели много добре, защото първите билети за това преживяване бяха продадени за по-малко от един час. Те са за първия двубой от рестарта на Мидтиланд – домакинството на Хорсенс на 1 юни.

От клуба обявиха, че работят по създаването на допълнителни места за наблюдаване и ще ги пуснат в продажба, ако успеят да постигнат нужната организация.

Мидтиланд обаче не е единственият датски клуб, който измисли иновативен начин за подкрепа от феновете. Вижте тук как феновете на Орхус ще подкрепят "на стадиона" своя отбор в дербито с Рандерс: Нови идеи за гледане на мачове в Дания

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още