Проговори хакерът на Божинов: Не ме е страх, взех акаунта за 2500 долара! (аудио, снимки)

dsport.bg

За първи път със своя глас и минимална част от лицето си, показвайки едното си око, пред камерата застана хакерът на Валери Божинов в Instagram. Представя се с името Barney Al – Mutairi. Припомняме Ви, че акаунтът на един от най-популярните български спортисти в социалните мрежи се оказа хакнат в края на октомври тази година. В продължение на повече от месец около 60 000 души, последвали родния футболист, виждаха как на профила му се появяват странни снимки, видеа с акцент върху арабските пейзажи и ориенталската музика вместо обичайните кадри от тренировки, игрища, стадиони.

Минути преди 1:00 през нощта на 5 декември 2019 „valeribojinov86“ започна излъчване на живо в Instagram, което dsport.bg успя да проследи. В така наречения „лайф“ за първи път видяхме човека, който в момента стои зад профила на Божинов, заедно с преводач. Хакерът сподели, че е от Саудитска Арабия, и говореше изцяло на арабски. Преводачът комуникираше на руски и английски, като  с шеговит тон разкри, че никога не се е занимавал академично с английски, а го е научил от популярната игра Minecraft.

„Аз съм просто преводач, нищо не знам“, няколко пъти заяви той.

Хакерът, от друга страна, демонстрира изключително хладнокръвие през цялото време, изпуши няколко цигари и по-скоро не осъзнаваше действията си. Сякаш просто се забавляваше с темата и изобщо не може да осъзнае сериозността на ситуацията.

„Не ме е страх. От Саудитска Арабия съм. Нямам представа кой е Валери!? Аз не съм хаквал никакъв профил, купих си го от съвсем непознат човек. Дадох 2500 долара за акаунта. Всичко това е сериозно, доказано е. Не можете обаче да питате полицията. Никога не съм бил в България. Сега пък съм беден… (смее се) Искам да продам този профил за само 500 долара“, чу dsport.bg от коментара на сегашния собственик на акаунта „valeribojinov86“ в Instagram. Не стана ясно обаче дали хакерът се шегува за продаването или не заради забавния тон по време на целия лайф.

В dsport.bg публикуваме снимки от видеото на живо, както и монтиран аудио запис на най-същественото от излъчването.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук