Проклятието на Ромелу Лукаку на големи първенства с националния отбор на Белгия продължава. След фиаското, което той преживя на Мондиал 2022 в Катар, нападателят имаше много тежко начало на Евро 2024 срещу Словакия (0:1).

Ромелу Лукаку направи невярваща цифра, след като пропусна поредица от шансове при равенството 0:0 на Белгия с Хърватия, което подпечата ранното отпадане от Световното първенство през 2022 г.

Наполовина готов Лукаку успя да изиграе 53 минути в трите мача на Белгия в Катар и не беше виновен за катастрофалното представяне на отбора в груповата фаза, но това беше много ниска точка за 31-годишния нападател, който със сигурност не би искал да се връща към този форум.

Лукаку се отправи към Евро 2024 в Германия с надеждата да прогони тези спомени и да се завърне на голямата сцена.

Стартът на Лукаку на „Дойче Банк Парк“ във Франкфурт не изглежда никак обнадеждаващ за нападателя. Личният кошмар на Лукаку беше истинската котва, която предложи на гримасничащата, невярваща публика усещане за познатост. Словакия вкара в седмата минута, а нападателят пропиля два шанса още преди това, за да даде тон.

Неговият най-ярък пропуск дойде в края на полувремето, когато Караско го изведе сам срещу Мартин Дубравка. Пропастта между двамата централни защитници на Словакия може би подведе Лукаку да мисли, че има повече време, но във всеки случай първото му докосване беше жестоко, а второто - смущаващо.

Ехото от Хърватия звучеше толкова далеч назад, само изострено от второто полувреме, в което Лукаку беше потопен още повече в абсурден провал. Той вкара две от възможности, които му се предоставиха, първо от извисяващия се удар с глава на Амаду Онана към вратата и след това отличен пас на Лоис Опенда. Но и двата гола не бяха зачетени: първият заради засада поради това, че Лукаку беше малко пред топката; а при втория имаше игра с ръка на Опенда при единоборството за топката.

Лукаку вкара и в двете ситуации, но сякаш съдбата му беше обърнала гръб и изглеждаше предопределено да подкопае всяка надежда, която може да има, че ще доведе Белгия до нещо различно от унижение и колапс на глобалната сцена.

Белгия и Лукаку имат време да поправят тази ситуация в групата, но силата на проклятието на Лукаку е толкова голяма, че второ поредно отпадане на такъв ранен етап още в груповата фаза не изглежда особено непостижимо.

Нова VAR функция – ''ЕКГ'' отмени гол на Белгия

Словакия шокира Белгия в групата на изненадите

Тедеско: Много е болезнено, създадохме много шансове

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS