Прокуратурата разследва Юве за анулирания тест на Суарес

dsport.bg

Италианските власти започнаха разследване на предполагаемо участие на Ювентус в корупционната схема покрай изпита по италианския на Луис Суарес, който бе анулиран, след като бе разкрито, че уругвайският нападател е знаел предварително темите и крайната му оценка е била договорена.

Анулираха изпита по италиански на Суарес

Миналата седмица Суарес се яви на изпит по италиански в Перуджа с цел да получи италиански паспорт, чрез който да си улесни трансфера в Ювентус. Сделката обаче пропадна.

Разследващите имат съмнения, че в цялата корупционна схема е замесен адвокатът Мария Турко, който работи за италианския шампион.

По информация на Corriere della Sera властите разполагат със записи на телефонни разговори между Турко и директора на университета в Перуджа, където Суарес държа изпита. На записите Турко уточнява с директора как ще протече изпитът, така че нападателят да го вземе със сигурност. Освен това датата на теста е изтеглена от 22 септември на 17 септември, така че трансферът на Суарес в Юве да бъде финализиран няколко дни по-рано. В замяна Турко обещава занапред да води в университета и други футболисти, така че рейтингът на учебното заведение да се вдигне.

От Прокуратурата в Италия са категорични, че имат основателни доказателства за корупция. 

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още