Радостин Василев: Държавата чака нужните гаранции и документи за ‘‘Армията‘‘

dsport.bg

Министърът на младежта и спорта в оставка Радостин Василев заяви, че държавата все още чака футболният ЦСКА да предостави нужните гаранции и документи за изграждане на ново спортно съоръжение на мястото на "Българска армия" в Борисовата градина в София.

В началото на май "червените" и Министерство на младежта и спорта постигнаха споразумение за обновяване на стадиона и изграждане на ново съоръжение, ако то не излиза от границите на съществуващото.

В интервю пред bTV Василев уточни, че инвестицията няма да е държавна и ще се направи всичко необходимо, за да се избегне сценарий като със съоръженията на пловдивските Ботев и Локомотив.

„ЦСКА ще си изгражда стадиона, ако въобще ще се изгражда. Държавата няма никакъв ангажимент за инвестиране на средства в този стадион. Няма никаква мъгла там. Доколкото знам утре има поредна среща между експертните групи на двете страни. Поставили сме си срок до края на годината да бъдат подготвени всички документи. В ЦСКА е топката!", заяви спортният министър в оставка и добави:

„За държавата е важно да има банкова гаранция за изграждането на стадиона, да бъде представена в срок. Очаквам ЦСКА да ни представи договора, който са подписали с една консултантска агенция и да предоставят банкови гаранции. Не е ясно какво предвижда проектът, защото проект още няма. Това е едно от основните задължения на ЦСКА. Те трябва да представят пред нас подробен проект, за да се запознае държавата. Държавата може да не приеме проекта. Всички договори с трети контрагенти трябва да бъдат представени пред държавата. Трябва да бъде ясно кой ще изгражда стадиона. Дали ще се изгражда с кредити, дали с инвеститори извън клуба. Едно е много важно - държавата иска гаранции за изграждането на стадиона, за да не стане така, както прави Бойко Борисов в Пловдив. Събориха двата стадиона на пловдивските отбори и години наред те страдат и се чудят как да си построят стадионите, а са похарчени над 20 млн. лева“.

До момента издадено разрешително за строеж на нова "Българска армия" няма.

"Няма никакви, според мен, необходими разрешителни за строителството. Има други документи. Има виза за проектиране. Мисля, че устройственият план е направен и ние отговаряме на него с този проект, идеен, който те са представили. Няма да напускаме чашката на стадиона", каза той.

ЦСКА покани феновете на бургери и сладолед

ЦСКА прати ненужните в дубъла, Баи отказва да се прибере 

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube и TikTok!

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още