Президентът на българската федерация по художествена гимнастика коментира представянето на страната ни във втория ден на Световната купа в Минск, Беларус. Вчера акцентът в изявлението на Илиана Раева беше върху скандалното съдийство, но днес тя съсредоточи вниманието си около отличната игра на родните грации.

Сребро за ансамбъла ни в многобоя след скандално съдийство

Боряна Калейн е шеста в многобоя на Световната купа в Минск

Ето какво пише Илиана Раева в официалната Facebook страница на БХХГ:

"Фантастична и силна България днес! Българският ансамбъл спечели сребърен медал в многобоя днес на световната купа в Минск. Българките бяха единственият отбор, който изигра безгрешно своите композиции! Диамантите ни играха по-уверено отвсякога!

Показаха невероятна класа, характер и зрелищен спектакъл! При такова напрежение, при такава жестока конкуренция, лъвиците на Весела Димитрова излъчваха завидно хладнокръвие и спокойствие. Българският ансамбъл беше безапелационно най-силният отбор на тази световна купа. Утре и следващата купа, и на световното в Баку, и на ОО в Токио, просто трябва да играят така - уверени, концентрирани, зрелищни и смели!
Обичам ви!

Боряна най-сетне показа какво може! Над 23 оценка на бухалки. За да постигне това, за което е родена (шампион), трябва да играе точно така - смела, не спестяваща нищо, но максимално концентрирана! Но най-важното - трябва да осъзнае, че трябва да работи денонощно в тренировъчната зала на “Раковски”. Друг път за нея няма!

Неви допусна “желана” грешка на бухалки, след което всичко си дойде на място... След днешния ден - България е с най-силния и зрелищен ансамбъл в света! Боряна показа, че може много и е сред най-силните 3 в света! Неви може да се бори за медал на световното и трябва да даде всичко от себе си, за да го постигне!

Пак ще напиша: При невиждана конкуренция и сложна художествена гимнастика, България е сред най-силните в света и пише история!“, завършва коментарът на Илиана Раева.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS