Българският ансамбъл по художествена гимнастика завоюва сребърните медали в многобоя на Световната купа в Минск, Беларус. Грациите ни играха чисто, не допуснаха грешки и събраха общ резултат 57.650 (28.850 на 5 топки и 28.800 на 3 обръча и 2 чифта бухалки). Отборът на Русия, основната конкуренция на страната ни, имаше неточности в изпълнението си, но въпреки това беше оценен изключително високо. Това накара специалистите в областта на художествената гимнастика у нас да обявят съдийството в Минск за скандално.

Раева: Само нашите играха без грешка, пишем история

Боряна Калейн е шеста в многобоя на Световната купа в Минск

Ето какво пишат от официалната Facebook страница на БФХГ:

„Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова играха без грешка и в двата дни и показаха на всички - специалисти, съдии, конкуренция и фенове какво означава на практика ХУДОЖЕСТВЕНА ГИМНАСТИКА!
Композиция, идея, стил, класа, присъствие на килима! ПОКАЗАХА ВСИЧКО!

За съчетанието си с 5 топки вчера нашите момичета получиха оценка от 28.850, а днес в съчетанието с три обръча и 2 чифта бухалки бяха оценени с 28.800 и така със сбор от 57.650 т. се окичиха със сребърните медали.
Ще продължа с фактологията без да коментирам съдийството, първи е отборът на Русия със сбор от 59.050 (29.200 и 29.850 ....) , трети са домакините от Беларус със сбор от 57.450 т. (28.750 и 28.700).

И в двата дни от всички претенденти за медали без грешка игра само ансамбълът на България.
Утре ни чакат два финала при ансамблите плюс три за Боряна Калейн, дано имаме ден!
Мога да говоря много! За това що е то правилник, равен ли трябва да е той за всички, що е то съдия - справедлив ли трябва да е той...

Но ще кажа само - някъде прочетох това: "Има победители, победени и оцелели"! Дано спортът ни оцелее...“, завършва публикацията на БФХГ.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS