Футболистът на Барселона Иван Ракитич заяви, че не иска да се наслаждава само на морето и разходките из града. Хърватският футболист загуби титулярното си място в състава на Ернесто Валверде през настоящия сезон и не само това, но много рядко влиза в игра. Все по-често остава дори и извън групата на отбора.

"Не знам какво ще се случи. Искам да бъда част от този отбор, както и искам да играя за Барселона. Имам договор за няколко години и няма по-добър отбор от Барселона, това е най-добрият клуб в света, но аз искам да играя, а не само да се наслаждавам на града и морето. Ще направя всичко възможно ,за да променя ситуацията в следващите мачове", коментира Ракитич.

"Разговарях с Валверде и Бартомеу ,като всички знаеха за опциите ми. Искам най-доброто за Барса и съм готов да се боря, за да докажа на клуба, че заслужавам да нося този екип. Искам да благодаря и на феновете за подкрепата в домакинството през изминалия уикенд. Ако видя, че нещата не се променят, тогава ще седнем и ще говорим отново", добави той

Ракитич коментира и това, че не попадна в състава на Хърватия за последните мачове на националния отбор: „Беше ми болезнено да чета и да слушам, че не съм искал да играя в националния отбор. Това не е вярно. Не познавам някой, който да изпитва по-голямо желание и любов към Хърватия от мен. Не бях съвсем сигурен какво се случва с мен при затварянето на трансферния прозорец и не исках да създавам лошо настроение на съотборниците си. Както за мен, така и за отбора беше по-добре да се подготвя на 100%", каза още Иван Ракитич.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS