Ралф Рангник призна, че е имало съмнения сред играчите, когато беше нает като национален селекционер на Австрия през 2022 г., но 65-годишният германец изведе отбора си до прага на елиминациите на Евро 2024.

Австрия, който се изправя срещу Нидерландия във вторник в последния си мач от група D, загуби от Франция с 0:1, но постигна впечатляваща победата с 3:1 над Полша.

„Марко Арнаутович и аз наскоро говорихме за стила, който изповядваме, и с който спечелихме симпатиите много неутрални почитатели. Когато Марко чу, че ще стана селекционер тук, той си помисли „ооо, това може да е малко стегнато сега“, но аз не го видях така. Не разбирах защо се възприема така“, каза Рангник за голмайстора на Австрия за всички времена с 36 гола, който седеше до него на пресконференция в понеделник, цитиран от „Reuters“.

„Гернот Траунер не тренира днес и ще бъде аут за следващия мач. И дори в следващия мач той вероятно няма да може да играе. Наистина съжалявам за него, защото досега беше в отлична форма, както на тренировките, така и на мачовете“, призна Рангник.

„Изглежда, че Нидерландия играе по същия начин от дните на Йохан Кройф. Много ширина и много височина на терена. Кой ще спечели втората топка ще бъде от решаващо значение за развоя на мача“, коментира Рангник.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS