Разкриха още важни правила от плана за подновяване на футбола в Бундеслигата

dsport.bg

Продължава да изглежда много вероятно Бундеслигата да бъде първото голямо футболно първенство, което да бъде подновено в рамките на пандемията от коронавирус. Германската футболна лига има много конкретна концепция, която е синхронизирана с правителството и ако всичко с разпространението на заразата върви в нормални граници, то въпросната концепция трябва да позволи мачовете да се подновят на 9 май.

Конкретният план за рестарт на Бундеслигата: Точно 239 души на стадиона, без храна и напитки

Това, разбира се, ще се случи при закрити врата и както вече писахме, при минимум от хора на самия стадион като ще бъдат ограничени дори служителите на клубовете.

Концепцията на ГФЛ включва два документа – единият е с условията, при които изобщо може да бъде подновен футболът, а другият, съдържащ 41 страници, дава всички разписания затова как един футболен двубой може да се проведе в тези условия.

А ето и кои са най-важните и интересни точки от концепцията според „Sport Bild”:

Без отборни снимки

За начало няма да има деца, които да излизат с футболистите, талисмани също. Отборни снимки, ръкостискания, подредане на отборите – всичко това отпада. Фотографите на място ще имат право да стоят само зад вратите. Служителите, отговарящи по телевизионното излъчване, ще трябва да попълват въпросници за евентуални симптоми за коронавирус.

От лигата ще следят за спазване на условията не само на стадиона, но и около него. Затова в доклада пише: „ВАЖНО: В настоящата ситуация общественият поглед към стадиона, насочен към професионалния футбол, отборите и футболистите ще бъде по-голям отвсякога. Затова трябва да демонстрираме изрядно поведение по отношение на хигиената и мерките за изолация извън терена.“

Правила и за хотелите на отборите

Хотелите на отборите също ще трябва да се придържат към много строги мерки. Персоналът ще трябва винаги да носи маска и да дезинфекцира редовно ръцете си. Контактите с играчите трябва да бъдат минимални, храната и напитките трябва да бъдат подготвени преди пристигането на играчите.

А какво става при случай на коронавирус в отбора?

Това като че ли е най-важният въпрос в ситуацията, а по разпоредбите изглежда, че ще значи изолация на самия футболист, но не и на останалите от отбора. Важното е всеки състав да остане с достатъчно състезатели, а според предишна информация това значи 14 полеви играчи и двама вратари.

Бундеслигата все по-близо до подновяване

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ