Изминаха повече от десет месеца, откакто Реал Мадрид изигра последния си мач на „Сантиаго Бернабеу“. Клубът прави голяма реконструкция на стадиона.

Вестник „AS“ информира, че от Реал Мадрид са взели решение да облекчат натиска върху процеса на реконструкция и са отложили завръщането си на стадиона до сезон 2021/22. По този начин отборът ще продължи да играе домакинските си мачове на стадион „Алфредо Ди Стефано“, който е дом и на техния втория отбор.

Строителството на „Сантиаго Бернабеу“ напредва с добри темпове и очакванията са той да бъде напълно завършен през май или юни 2022 година.

Идеята на реконструкцията е да направи стадиона по-ефективен, удобен и устойчив, като същевременно осигурява по-големи редовни потоци на доходи за клуба.

През 2016 година съветът на Мадрид, ръковден от кмета Мануела Кармена, одобри временните планове на клуба, но отхвърли идеята на Флорентино Перес за интегриране на хотел и търговски център в съоръжението, за да увеличи приходите на клуба.

Капацитетът на стадиона ще остане непроменен, но ще бъде поставен прибиращ се покрив, а зоната за феновете ще стане по-приятна.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS