Старши треньорът на ЦСКА 1948 Атанас Рибарски говори преди предстоящия двубой срещу Пирин Благоевград във втория кръг на efbet Лига. Двубоят на стадион „Витоша“ в Бистрица е от 19:15 часа на 21 юли (петък).

„Очакванията са ми за един различен по характер мач от този, който играхме през миналия кръг срещу Левски. Ще имаме и различен подход спрямо миналата среща, но не очаквам да бъде лек мача срещу Пирин. Трябва да владеем повече инициативата и да имаме повече възможности пред противниковата врата. Трябва да имаме по-малко пространство в задни позиции“, коментира Атанас Рибарски.

Старши треньорът на ЦСКА 1948 бе запитан за това дали има смяна на капитана в отбора: „Държа момчетата да си изберат сами капитана. Единодушно съблекалнята избра Радослав Кирилов за капитан, а в неговото отсъствие ще бъде Елитон“.

„Топлото време намалявам темпото на мачовете. Трудно е да се играе 90 минути през 3-4 дни. Не знам дали тези 15 минути ще допринесат за по-хладно време. В Бистрица е по-хладно – планински климат. Говорил съм с играчите, ще имаме по различен вид в следващия двубой. Ние до сега не сме се изправяли срещу такива противници, но отборът на Пирин си има и своите аргументи“, заяви Рибарски.

„Както и в миналия мач, така и в този ще влязат новите футболисти. Мисля, че напредваме и с физическото им състояние“, каза още той.

Атанас Рибарски бе запитан дали трансферът на Аймен Маюс в ЦСКА 1948 се е провалил: „За съжаление, при алжиреца имаме различна информация. Връзката там е прекъсната и той няма да се присъедини към нас“.

„Съставите ще ги оставя за мача вече, не сме изяснили нещата. Гледали сме ФКСБ, но първо играем с Пирин. Единствено за него сме се готвили. Ще запознаем играчите със силните и слабите страни на ФКСБ, когато наближи мачът“, завърши Атанас Рибарски.

Елитон: Очаква ни труден мач, колкото беше и срещу Левски (ВИДЕО)

Валентин Илиев пред Дарик за Джиджи Бекали и мачовете между ЦСКА 1948 и ФКСБ (ВИДЕО)

Джиджи Бекали връща Вальо Илиев в Румъния

Новият исландски таран на ЦСКА 1948: Може би е свършено с мечтата ми да играя за Арсенал (ВИДЕО)

Ерденис Гурища: Беше важно да победим Левски, ЦСКА е претендент за титлата

Рибарски: Успяхме да неутрализираме силните страни на Левски (ВИДЕО)

Добрин Гьонов: Тежко е в първи кръг да играеш на ‘’Герена’’, най-важна е победата (ВИДЕО)

Елитон: Винаги е добре да започнеш с победа (ВИДЕО)

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS