Селекционерът на Португалия Роберто Мартинес остана доволен от трудната победа на отбора му срещу Чехия. Иберийците спечелиха с 2:1 след късен гол на резервата Франсиско Консейсао.

"Във футбола се случва един отбор да се бори, всичко да му върви... Чехия имаше много проблеми с контрола върху играта. Те не искаха да го правят, но нашата игра ги принуди. Днес не става въпрос за техническия и тактическия аспект. Днес става въпрос за устойчивостта, която показахме. Това е първият път, в който обръщаме резултата. Днес вярвахме, показахме невероятен характер. Съблекалнята показа ценности, които са от съществено значение за показването на талант и за печеленето на мачове", започна Мартинес.

"Подготовката, която проведохме, има смисъл. Играчите заслужават да бъдат тук. Днес беше групова победа, отборна победа. Това беше мач, в който имахме 13 корнера, а Чехия нямаше нито един. Ако вкараш ранен гол, можеше да завършиш с 3 или 4. Наистина ми хареса характерът, устойчивостта. Невероятна атмосфера. Нашите фенове не заслужаваха да загубят мача", добави той.

"Той винаги работи с едно око към вратата. Той има нюх към гола. Той беше искрата, от която имахме нужда днес", сподели Мартинес за Франсиско Консейсао.

Португалия измъкна победата срещу Чехия благодарение на клет защитник (ВИДЕО)

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS