Роден съдия разкри как поддържа форма във времената на извънредно положение

| БГ футбол, efbet Лига

Елитният съдия Драгомир Драганов разкри как поддържа форма във времената на извънредно положение у нас заради коронавируса. еферът говори пред колегите от Petel.bg, като обясни, че не спира да гледа мачове, за да може да бъде на топниво.

"Ние работим. Аз работя до 17 часа, обикновено три пъти в седмицата имаме тренировки след работно време. Един път в седмицата методична конференция и през уикенда мачове, някои път дори 2-3 за два дена на всякакво ниво. Лично аз бях пуснат и в принудителна отпуска за една седмица и всичкия този живот на скорост в един момент спря. Както всички хора, така и ние като професионалисти в своята област, трябваше да се нагодим към съществуващата обстановка и да поддържаме своя спортен дух и психическо здраве, което е много важно за един съдия. В разговори с колеги имаше различни предложения, как да запазим колективния съдийски дух във Варна".

БФС получава 500 хил. долара от ФИФА заради коронавируса

"От тази година аз съм областен инструктор относно методиката и обучението на съдиите за Варна. След разговор с Радан Мирянов, главен методист на България, Анелия Синабова, методист на Североизточна България, Борис Борисов, председател на Съдийската комисия на гр. Варна, член на Националната съдийска комисия, и Кольо Данев, член на Съдийската комисия гр.Варна, реших да провеждаме онлайн срещи и да дискутираме видеоклипове, за да поддържаме и усъвършенстваме теоретичната си подготовка.В лицето на международния асистент Диян Вълков имаме съдия, който се е докоснал до съдийството на най-високо ниво и винаги е удоволствие да почерпим от неговия опит на международната сцена. В дискусиите винаги дава мнение и споделя ситуации, случили се на него или бригадата, в която участва, както и анализите, които са му направили съдийските наблюдатели в Европа".

"Вече 5 седмици организираме такива срещи. Първия път пробвахме през Viber, като бях качил видеоклиповете в Google Drive и само ги обсъждахме. Но вариантът не беше много удачен. Като международен съдия имах видеовръзка с Марк Бата, член на Съдийската комисия на УЕФА. Използвахме платформата за видеоразговори. Оказа се, че  в работата си Красен Георгиев и Димо Вълчев  използват същата програма за видеовръзка с колегите си. С тяхна помощ  всички съдии от Варна я инсталираха и работим през нея. Получават се много добри дискусии. Първите срещи бяха с видеоклипове от RIDE COURSE на UEFA, получиени от Радан Мирянов, а последната среща бе относно видеоклипове, свързани с ВАР, протокола за намеса и подготовката ни като съдии в мачове с ВАР", разказа Драганов.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още