Родните съдии намалиха заплатите си

| БГ футбол


Родните съдии се съгласиха да намалят възнагражденията си заради епидемията от коронавирус. Това съобщи официалния сайт на Българския футболен съюз. Според информацията Съдийската комисия и реферите в професионалния футбол са съпричастни с предприетите мерки за справяне с болестта и са решили да намалят възнагражденията си.

Ето и цялото съобщение на СК към БФС без редакторска намеса:

"Извънредното положение в страната и предприетите редица мерки и действия, целящи ограничаване разпространението на заразата, постави футболните клубове в необичайна ситуация. СК при БФС и съдиите от професионалния футбол са съпричастни и подкрепят предприетите от президента на БФС - г-н Михаил Касабов, и вицепрезидента - г-н Емил Костадинов, мерки за временно намаляване на възнагражденията на футболните съдии. Считаме, че за срока на действие на ограничителните мерки, това намаление би спомогнало за по-лесно преодоляване на последиците от кризата.

Искрено се надяваме, че с общи усилия ще намерим благоприятен изход от създалата се ситуация", обясниха от Съдийската комисия към родната централа.

БФС: Няма да има "златен дъжд" от УЕФА

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още