Роналдо тъгува за Джиджи Симони

Бившият бразилски национал и нападател на Интер Роналдо тъгува за треньора Луиджи Симони. Специалистът почина днес на 81-годишна възраст. Симони и Роналдо спечелха заедно Купата на УЕФА през 1997/98 и останаха на косъм от титлата в Италия.

"Джиджи Симони не бе само треньор за мен. Ако днес трябва да си мисля за него, си мисля за един добър и мъдър човек, който не ти нареждаше да правиш нещо, а ти обяснява защо то е важно. Мисля си за учител, както като на онази снимка, която си направихме за Коледа - той бе диригентът, а ние оркестъра. Така ще си го спомням. С онази усмивка, с винаги благия му глас и важните съвети. Ние можехме и трябваше да спечелим повече неща, но побеждавахме заедно. Благодаря, мистер. Научи ме на повече неща, отколкото можеш да си представиш", написа бразилският голаджия.

Почина бившият треньор на ЦСКА Луиджи Симони

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още