Румънците искат отлагане на Евро 2020

| Евро 2021

Потенциалният съперник на България по пътя към еврофиналите Румъния ще поиска от УЕФА да отложи първенството на Стария континент заради разрастващата се епидемия от коронавирус, обяви местната футболна федерация. Северните съседи ще направят това по време на видеоконференцията на европейския съюз по-късно днес.

Столицата Букурещ е сред 12-те домакина на еврофиналите, които към този час все още са насрочени за датите между 12 юни и 12 юли.

"Опазването на футболното семейство и спазването на разпоредбите и препоръките на румънското правителство за протекция на здравето на населението е основен приоритет за нас", обявиха от ФРФ в официално изявление.

Румъния ще играе срещу Исландия на полуфинал в плейофите и след това ще срещне България или Унгария. Победителят от тази четворка ще бъде в група "С" с Холандия, Украйна и Австрия.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още