Румениге: Публикуването на заплатите на футболистите ще породи завист

Ипълнителният директор на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге отхвърли предложението заплатите на футболистите в тима да станат публично достояние. Като причина той изтъкна, че това може да предизвика завист и не би помогнало на никого. 

"Това е стара дискусия и подобен ход може само да породи завист. Всички знаят, че футболистите изкарват много пари. Ако публикуваме всяка стотинка, това ще породи странна ситуация в съблекалнята и в обществото. На кого ще послужи подобно нещо?", коментира той в интервю за "Шпигел".

Предложението да бъдат оповестени публично заплатите на играчите бе направено от президента на германската федерация Фритц Келер, който изрази мнение, че футболът има нужда да бъде въведен таван на заплатите.

Защо ранното подновяване на Бундеслигата може да се окаже проблем за германските отбори в Европа?

Предупреждение към клубовете в Германия: Не се прегръщайте при радост след гол

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още