Съдът отряза Септември, ЦСКА 1948 официално е новият член на efbet Лига

dsport.bg

Във връзка с получилата широк медиен отзвук жалба на „ПФК Септември“ АД срещу решението на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз да прекрати футболното първенство във Втора професионална лига и да обяви текущото класиране след 22-и кръг за крайно за сезон 2019/2020, БФС държи да информира футболната общественост за правния развой на казуса:

С определение №4035/04.06.2020 г. на 33 състав на Административния съд – София град производството по делото е прекратено, тъй като съдът не приема доводите на пълномощниците на „ПФК Септември“ АД адв. Радостин Василев и адв. Васил Райчев за отмяна на решението на ИК. 

В допълнение АССГ оставя без разглеждане искането за спиране на предварителното изпълнение на решението на Изпълнителния комитет.

Българският футболен съюз държи да подчертае, че жалбата от „ПФК Септември“ АД до АССГ е подадена в нарушение на административнопроцесуалния кодекс, съгласно който същата се подава чрез органа, издал оспорвания акт. Остава въпросът дали това процесуално нарушение е следствие на непознаване на закона или е просто пореден неуспешен опит за дестабилизиране на БФС и българския футбол на принципа „да разлаем кучетата“.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ