Съдийската комисия към Българския футболен съюз изрази възмущението си от думите на президента на Славия Венцеслав Стефанов по отношение на съдията Никола Попов във вчерашния мач на "белите" срещу ЦСКА.

Ето какво съобщиха от СК на сайта на БФС:
Във връзка с изказване в медийното пространство на г-н Венцеслав Стефанов – Президент на ПФК „Славия 1913“ и член на ИК на БФС след футболната среща ПФК „Славия 1913“ София – ПФК „ЦСКА-София“ към главния съдия, СК при БФС счита, че:
Подобен тип изказвания са обидни за честта и достойнството на всеки един човек. Подобни изказвания са неприемливи и уронващи престижа на футболната игра и футболното съдийство. Трудът, който полагат футболните съдии е достоен за уважение, а не за подигравки и унижения.

Категорично заявяваме, че СК на БФС ще има нулева толерантност към подобен тип унизителни изказвания.  Тази футболна среща бе проведена при изключително трудни атмосферни условия, в които съдийството по никакъв начин не е повлияло на крайният резултат.

Подобно изказване от един дългогодишен футболен деятел и Президент на най-стария ФК у нас е недопустимо, още по-малко от член на ИК на БФС. СК на БФС си запазва правото да сезира Комисията по етика и феърплей към БФС", пише в съобщението.

Венци Стефанов: С кастриран съдия – толкова (ВИДЕО)

ЦСКА грабна три точки в снежна битка със Славия

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS