ЦСКА направи първата си тренировка за 2023-а година. Заниманието беше придружено с много добро настроение и радост сред футболистите.

Старши треньорът Саша Илич направи изявление пред клубната телевизия, в което говори за подготовката, отдадените млади футболисти под наем, от какви нови попълнения се нуждаят „армейците“ и какво мисли за привлечения Тобиас Хайнц.

Наставникът на „червените“ сподели, че ако се появи играч, който е качествен и може да помогне на отбора, е съгласен да дойде. Като цяло иначе е доволен от наличните футболисти. Според Илич времето е достатъчно за подготовката и ЦСКА ще гони титлата през пролетта.

„Искам да пожелая честита нова година на всички, да пожелая на играчите много щастие, много здраве и, което е най-важното, да направят подготовката по възможно най-добрия начин, което означава да са здрави!

„Беше н нужна почивка, тъй като започнахме много рано да тренираме, още през юни. Надявам се, че играчите са си починали добре, че са изпълнили програмата, която всеки имаше, и идват готови за началото на подготовката.

„Смятам, че месец и половина е достатъчно време, за да може играчите да се подготвят както трябва и да влезем готови в пролетния полусезон. Отново казвам, най-важното е да нямаме много контузии в отбора и всички да бъдат здрави. Подготовката беше по-кратка заради Световното първенство, но мисля, че пет седмици са напълно достатъчни, за да се подготвим и да бъдем на топ ниво за мачовете от първенството“

„Заедно с хората от клуба взехме решение за играчите, които отидоха под наем, че това е най-доброто решение за тях, тъй като там ще имат повече възможност да играят. В бъдеще със сигурност ЦСКА и аз като треньор ще разчитаме на тях. Тобиас Хайнц е изключително качествен футболист, който има фантастична статистика в предишния си отбор. Мисля, че ще ни помогне изключително много, искам да използвам възможността да го поздравя с добре дошъл. Той има късмет, тъй като според мен играчите ще го приемат по възможно най-добрия начин, има и един бивш съотборник – Линдсет. Би трябвало периодът на аклиматизация за него да мине доста бързо и очаквам да ни помогне в борбата за титлата.

„И преди съм го казвал – ако се появи играч, който е качествен и може да ни помогне, аз съм „за“ да дойде. Но иначе съм доволен от тези футболисти, с които разполагам. Не обичам да говоря за нещо, което ще се случва. В този момент си пожелавам всички футболисти и ние треньорите да бъдем здрави, да направим възможно най-добрата подготовка и да влезем в борбата за титлата напълно готови. Няма да ни бъде леко, нашето отношение ще бъде както и през есента – ще гледаме мач за мач“.

Бразилец, сменил 13 треньора в ЦСКА, отбеляза пета година на ‘’Армията’’

Добра новина за ЦСКА: Дауда Бамба поднови тренировки с отбора

Подготовката на ЦСКА ще протече на три етапа

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS