Старши треньорът на ЦСКА Саша Илич говори след последната контрола по време на летния подготвителен лагер в Австрия. „Армейците“ победиха с 2:1 местния отбор ВШГ Тирол с гол в 90-ата минута. Сръбският специалист обхвана множество теми, включително селекцията и младите и футболисти в състава му. Илич сподели, че няма как да бъде напълно доволен от селекцията. Относно спряганите за трансфер на „Армията“ Данило Асприля и Никола Илиев треньорът заяви, че ги приветства, защото са добри футболисти.

„Доволен съм, защото завършихме един много тежък подготвителен цикъл. Бях убеден, че ще е тежко за играчите в този конкретен двубой, защото много работихме през последните седмици. Има неща, които трябва да подобрим, но като цяло съм доволен“, започна Саша Илич.

„Няма как да сме свършили цялата работа. Предстои ни работа, но първенството не ни чака. Трябва да сме готови физически и да продължим да се подобряваме във всеки един момент“, продължи той.

„Мисля, че сме на правилния път. Имаме играчи, които се справят достатъчно добре, прогресират и това е пътят за нас“.

„Никога не мога да бъда напълно доволен от селекцията. Не можахме да използваме някои от новите попълнения. Назон имаше ангажименти с националния си отбор и не е провеждал подготовка с нас. Тепърва тези играчи, които се присъединяват към нас трябва да работят усилено, защото не сме работили с тях“.

„Ясно е, че Кордоба е разлика за нас. Той игра през целия сезон за бившия си отбор. Естрада физически не е готов, но малко по малко ще стигне дотам, докъдето искаме. Въпросите (за селекцията) са към ръководството на клуба. Добре дошли са (Никола Илиев и Данило Асприля), защото са качествени играчи. Имаме 5-6 млади футболисти, които са с нас. Като широчина на състава сме ОК към момента“.

„Не мога да кажа за Назон. И това е в юрисдикцията на ръководството. Има млади играчи, не само един всички ми хареса. Те затова са в състава и водят подготовка с нас. Много работят. Марк-Емилио Папазов е само един от всички. Жабов и Илиан Антонов се трудят много“, каза още Саша Илич.

Най-младите в ЦСКА донесоха сладък успех в края на лагера в Австрия

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS